Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că poate să înţeleagă că a fost nevoie de o decizie rapidă privind eliberarea Spitalului Foişor pentru a fi transformat în unitate pentru bolnavii COVID, dar trebuia să fie calculat cât timp urma să dureze transferul pacienţilor. „Spui când, după evaluarea datelor, nu arată bine lucrurile: ceea ce îmi cereţi durează 2 zile; vă propun să ne organizăm astfel. Toată lumea a tăcut să nu supere şefii. Pacienţii rezistă. Nu, nu e în regulă”, consideră Alexandru, notează News.ro.

La această oră văd că încă se transportă pacienţi de la spitalul de ortopedie Foişor la alte spitale pentru a elibera incinta ca de astăzi să intre acolo pacienţi Covid. Pot să înţeleg că a fost nevoie de o decizie rapidă în condiţiile în care tot vin în spitale pacienţi Covid. Ceea ce ne îngrijorează. Chiar foarte tare. Speram să mergem în direcţia bună„, a afirmat, vineri noapte, într-o postare pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ea a subliniat că trebuia făcut un calcul cât va dura operaţiunea.

Pe lângă faptul că ar fi fost nevoie de o comunicare bună şi de o transparenţă totală a deciziei, nu pot să scap de o întrebare simplă. Nu a putut nimeni să facă un calcul de genul următor? Nr. pacienţi de transportat x nr. minute necesare pregătirii de plecare (inclusiv dosarul gata ca să nu caute dimineaţă noul doctor o hârtie care a rămas pe la Foişor) x nr. minute deplasare salon – ambulanţă x nr. cadre medicale disponibile x nr. ambulanţe care se duc şi se întorc după alţi pacienţi = prea multe ore ca să putem face o treabă civilizată şi să îi şi lăsăm pe bolnavi să se odihnească pe timpul nopţii. Spui când, după evaluarea datelor, nu arată bine lucrurile: ceea ce îmi cereţi durează 2 zile; vă propun să ne organizăm astfel. Toată lumea a tăcut să nu supere şefii. Pacienţii rezistă. Nu, nu e în regulă”, a conchis Alexandru.

Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti sunt transferaţi, vineri seară, la alte unităţi medicale sau externaţi, întrucât acest spital va primi, de sâmbătă dimineaţă, pacienţi cu infecţie COVID-19. „Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată”, a arătat Raed Arafat. „Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here