Viorica Dăncilă, apel către Iohannis: Să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei

Viorica Dăncilă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marți, un apel pe Facebook, prin care îi cere președintelui să numească miniștrii interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul.

Prim-ministrul îi cere lui Klaus Iohannis să renunțe la „vendete” și „să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei”.

În postarea sa, Viorica Dăncilă se roagă de președinte să nu blocheze activitatea Guvernului.

„Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici.”, a scris Viorica Dăncilă.

Premierul menționează că are nevoie de un guvern funcțional.

România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui.” scrie Dăncilă.

Luni, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au avut o convorbire telefonică în care au discutat despre situația miniștrilor. În urma discuției telefonice, președintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului că îi va răspunde în legătură cu propunerile de miniștri interimari „într-un timp cât mai scurt”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here