Premierul Viorica Dăncilă – acuzată de şeful statului că încalcă Constituţia în chestiunea nominalizării candidatului pentru funcţia de comisar european – afirmă, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis dă dovadă de ipocrizie, întrucât el însuşi nu a respectat o decizie a Curţii Constituţionale. În plus, Dăncilă îi reaminteşte preşedintelui că a fost informat despre propunerea lui Dan Nica, în momentul în care numele acestuia a fost trimis odată cu cel al Rovanei Plumb, notează news.ro.

Culmea ipocriziei este să ne vorbească preşedintele Iohannis despre încălcarea Constituţiei. Acelaşi Klaus Iohannis care calcă în picioare legea fundamentală a ţării refuzând să numească miniştrii interimari şi ignorând cu bună ştiinţă chiar şi decizia Curţii Constituţionale”, a scris, miercuri, Viorica Dăncilă pe Facebook.

Premierul susţine că preşedintele a fost informat despre orpunerea lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european.

Cât despre propunerea de comisar european, domnul Dan Nica, îi reamintesc preşedintelui că a fost informat despre această nominalizare la momentul la care i-a fost transmis şi numele Rovanei Plumb. Cel mai probabil, preşedintele a fost prins cu activitatea de campanie şi a omis această informare”, a mai scris Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că premierul ”încalcă flagrant Constituţia şi afectează grav credibilitatea României”, continuând să demonstreze ”că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului”. ”Încăpăţânarea de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş”, a transmis preşedintele.

Sursa foto: Inquam Photos George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here