Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă a catalogat ca „benefică” revenirea lui Mihai Tudose și a lui Sorin Grindeanu în PSD. Ea afirma, în noiembrie 2019, că partidul nu poate accepta reînscrierea lui Mihai Tudose în formațiune, atâta timp cât a susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

Pentru a fi un partid puternic trebuie să aducem lângă noi cât mai mulți oameni și eu cred că aceste reveniri în partid sunt benefice. Mihai Tudose și Sorin Grindeanu se bucură de notorietate. Trebuie să deschidem porțile larg ale PSD”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, cum vede reîntoarcea în PSD a foștilor premieri Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

Pe 6 noiembrie 2019, Viorica Dăncilă respingerea posibilitatea ca Mihai Tudose să se reînscrie în partid, afirmând că atât timp s-a poziționat în favoarea moțiunii de cenzură, nu poate fi acceptat în formațiune.

”Atâta timp cât Mihai Tudose și alții au votat împotriva acestui guvern nu putem să-i acceptăm în PSD. Ce facem? Răsplătim faptul că s-au poziționat împotriva partidului? Cine are astfel de idei să le uite”, a declarat Viorica Dăncilă, în pofida faptului că Mihai Tudose este eurodeputat și nu a votat moțiunea de cenzură, nefiind parlamentar.

Pe 8 ianuarie, președintele PSD Brăila Ion Rotaru a anunțat că Mihai Tudose a depus o cerere de adeziune la partid, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie în acest sens de către conducerea organizației.

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD la sfârșitul lunii ianuarie 2019 și se înscrisese în Pro România. Acesta a candidat la alegerile din 26 mai și a obținut un mandat de europarlamentar.

Actualul președinte al ANCOM, Sorin Grindeanu, prezent joi la conferința de alegeri de la PSD Olt, a spus că va reveni în PSD, într-un „proiect extrem de serios”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here