Virgil Musta: S-ar putea să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Terapia Intensivă este plină

Sursa: Tion.ro

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, atrage atenţia, într-un mesaj postat pe Facebook, că este foarte important să nu ne îmbolnăvim de COVID -19 pentru că s-ar putea să nu mai avem unde să ne internăm. Doctorul mai adaugă şi că Terapia Intensivă este plină.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu”, a declarat medicul Virgil Musta, într-un mesaj, pe pagina de Facebook a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. 

El atrage atenţia şi că Terapia Intensivă este plină şi că „suntem la pragul între viaţă şi moarte”. 

„Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili”, mai precizează Virgil Musta, şeful secţiei de  Boli Infecţioase, din cadrul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. Nu se poate ca bolnavii sa fie lasati acasa, fara tratament. Puneti paturi pe holurile spitalului, in curtea spitalului daca e nevoie, dar bolnavii trebuie tratati de medici, indiferent ca mai sunt sau nu locuri in saloanele spitalelor. Ca medicii sunt depasiti de situatie si obositi? De acord, dar si in alte domenii oamenii au fost depasiti de situatie si obositi si cu toate astea si-au facut datoria si au gasit solutii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here