Vizita plină de peripeții a Vioricăi Dăncilă la Focșani / Vrâncean nervos: „Aţi dus ţara de râpă”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Focşani, după ce a participat pentru scurt timp la slujba oficiată de preoţi în Catedrala Ortodoxă din centrul oraşului, că a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis, pentru „a-i da bunul Dumnezeu gândul cel bun şi a vota Viorica Dăncilă”, transmite News.ro.

De asemenea, Dăncilă şi-a exprimat certitudinrea că va intra în turul doi alegerilor prezidențiale, pentru că e singurul contracandidat al lui Iohannis, ceilalţi fiind doar „soldaţi care-i ascultă ordinele”.

Ea a făcut cumpărături în piaţă şi a fost întâmpinată cu încurajări, dar a fost și apostrofată de localnici. Un localnic a întâmpinat-o fiind îmbrăcat cu o jachetă pe care se afla poza caricarturizată a premierului, alături de un mesaj anti-PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a mers duminică la catedrala ortodoxă din Piaţa Moldovei din Focşani, însoţită de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, de primarul Focşaniului, Cristian Misăilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi de alţi social-democraţi.

Lumânarea

După ce a asistat la slujbă câteva minute, premierul a aprins mai multe lumânări. Întrebată dacă a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a declarat: „Am aprins şi pentru el să-i dea bunul Dumnezeu gândul cel bun şi să voteze Viorica Dăncilă”.

Întrebată dacă va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Dăncilă a declarat că asta se va întâmpla cu certitudine pentru că este singurul contracandidat al lui Iohannis.

„Sunt încrezătoare, am susţinerea poporului şi atunci când crezi în oameni crezi şi în posibilităţile tale. Nu există să nu intrăm în turul doi, sunt singurul candidat al lui Iohannis, ceilaţi nu pot fi contracandidaţi, ci doar soldaţi disciplinaţi. Nu poţi fi contracandidat când asculţi ordinele, ei asta au făcut când au votat moţiunea”, a mai spus Dăncilă.

„PSD – toxic”

După ce a ieşit din curtea Catedralei din Focşani, Viorica Dăncilă s-a îndreptat pe jos pre Piaţa Moldovei. Pe drum, a avut parte de felicitări şi de încurajări, dar şi de apostrofări. Un focşănean care purta o geacă inscripţionată cu o fotografie în care Viorica Dăncilă este caricaturizată a încercat să-i adreseze o întrebare acesteia, însă nu a fost lăsat. El avea inscripţioant pe haină şi un mesaj anti-PSD: „Minte multă nu se cere să fii prost şi cu proptele. PSD – toxic”.

Un altul a strigat „Aţi dus ţara de râpă”, în timp ce un alt vrâncean a vociferat spunând că „se pierd atâţia bani în campania electorală, în timp ce oamenii mor de foame”. „Bine că i-aţi făcut coafura doamnei Viorica”, a strigat un alt vrâncean.

În Piaţa Moldovei, premierul a cumpărat de la comercianţi lapte şi caşcaval. Oamenii au vrut să-i ofere produsele, însă ea a refuzat şi le-a cumpărat la preţul cerut de vânzători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here