Vlad Voiculescu, despre incendiul de la ”Matei Balș”: Existau calorifere și sursa de încălzire funcționa. Nu a fost o problemă cu căldura

Foto: INQUAM/George Călin

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seara la România Tv, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș” în care au murit cinci oameni, că în spital nu era problemă cu agentul termic și că pacienții nu aveau de ce să vină cu surse de încălzire de acasă.

Ministrul Voiculescu contrazice, astfel, chiar declarațiile unor rude ale unor pacienți de la Institut, dar chiar și pe propria concubină, care a precizat că a avut mama internată la ”Matei Blaș”, iar aceasta s-a plâns de frig.

Voiculescu a mai precizat că nu are nimic să își reproșeze pentru mandatele de ministru al Sănătății. În legătură cu situația de la Matei Balș, Voiculescu spune că nu exista nicio problemă.

Instalația de oxigen și de electricitate fuseseră verificate și nu era nicio problemă. Existau calorifere și sursa de încălzire funcționa. Nu era cazul ca oamenii să vină cu reșouri. Nu a fost o problemă cu căldura”.

(n.r. dacă are să-și reproșeze ceva) Personal mi-ar fi plăcut să pot să fac totul din prima zi de mandat: să verific toate spitalele, să iau toate măsurile și ele să fie implementate, să am buget nelimitat. Avem o limitare de timp și de buget. La Institutul ”Matei Balș” au fost alocate fonduri mereu. E un spital, dintre cele puține, care chiar au dus greul în această pandemie.

Cea de-a cincea persoană decedată și găsită în baie (n.r. după 6 ore de la izbucnirea incendiului) nu putea fi salvată, chiar dacă ar fi fost găsită în același moment cu ceilalți.

Stăm pe un butoi cu pulbere, spitalele sunt instituții în care un manager sau altul profitau. Trebuie făcută o reformă în sănătate, așa cum a spus președintele Klaus Iohannis, să luăm taurul de coarne și să evităm o altă nenorocire.”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

1 COMENTARIU

  1. Daca esti lada de gunoi a Europei tu te intrebi de ce iau foc toate . E stiut de pe vremea epocii de aur ca in Romania se importau doar marfuri cu pret foarte mic , iar dupa lovilutie au adus toate rebuturile dar de data asta cu pret mare , stiindu-se si de inclinatiile romanului grandoman , spre preturi care sa ii dea motive de lauda in fata cunoscutilor . Importa prize ce in magazin le gasesti la 4,5lei ~1euro , la care nu exista presiune de contact electric decat pentru 1sau2 utilizari , acestea fiind facute din OLkk fara elasticitatea si tenacitatea necesara materialului ce asigura zona de contact electric .
    Apoi mai este si forta de munca folosita la reconstructia spatiilor spitalicesti , unde electricienii sunt prost platiti daca sunt romani , iar daca sunt vietnamezi, sirlankezi sau alte nationalitati conlocuitoare sunt cu diplome false iar pe deasupra nici nu scriu in latina si asta ii impiedica sa poata interpreta corect, chiar daca stiu , a schemelor .
    Dar romanii se chinue sa faca bani multi celor care ii exploateaza si omoara prin metoda celor sapte piei , iar asta asigura bunastarea atator ofiteri ,,romani,, pe Coasta de Azur , sau alte insule pe care Coldea &companionii le stiu mai bine .
    Tradare si ucidere de oameni , aduc metodele voastre de jaf si sclavagism . Daca asta e patriotism apai om mai vedea , nimic nu e vesnic .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here