Vigilență la cote maxime la Washington. Detla Air Lines interzice pasagerilor care merg în capitală să aibă arme, înainte de inaugurarea preşedintelui ales Biden

Washingtonul adoptă restricţii, iar Delta Air Lines interzice pasagerilor care merg în capitală să aibă arme, înainte de inaugurarea preşedintelui ales Biden, în timp ce democraţii avertizează că pot avea loc violenţe de natură politică şi după evenimentul de pe 20 ianuarie, transmite News.ro, care citează Reuters.

Delta nu va permite călătorilor care zboară către aeroporturile din zona Washington să aducă la bord arme de foc, înainte de inaugurare, a declarat joi directorul general al companiei, Ed Bastian.

Măsura a fost adoptată în urma asaltului asupra Capitoliului SUA  de săptămâna trecută al susţinătorilor preşedintelui Donald Trump şi a tulburărilor care au avut loc în timpul zborurilor şi pe aeroporturi.

Oficiali americani au avertizat în privinţa planurilor de proteste armate în Washington şi în toate cele 50 de state. Hotelurile, companiile aeriene şi alte companii au sporit securitatea, în timp ce autorităţile au planificat să desfăşoare cel puţin 20.000 de membri ai Gărzii Naţionale în oraş.

„Suntem cu toţii în alertă maximă din cauza evenimentelor din ultimele două săptămâni de la Washington”, a declarat Bastian pentru CNBC. El a spus Reuters că linia aeriană a plasat unii pasageri pe o listă de persoane neacceptate la bord, din cauza implicării lor în incidente perturbatoare care, de exemplu, l-au vizat pe senatorul republican american Mitt Romney.

În Washington, perimetrul unui gard înalt care înconjura Capitolul a fost extins pentru a cuprinde Curtea Supremă a SUA şi Biblioteca Congresului. Drumurile din apropiere au fost închise, iar unele companii au spus că îşi vor opri activităţile.

Reprezentanta Abigail Spanberger, fost ofiţer al CIA cu experienţă în domeniul terorismului, a avertizat despre posibile violenţe politice după inaugurare.

„Cu siguranţă ne pregătim pentru aceste rezultate potenţiale în acest weekend şi la inaugurare, dar nu se va termina aici”, a declarat ea pentru CNN.

National Park Service a anunţat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la închiderea National Mall, care se întinde de la Capitoliu la Memorialul Lincoln. National Park Service  a închis Monumentul Washington pentru vizite şi primarul Muriel Bowser a cerut vizitatorilor să stea departe de oraş.

Camera Reprezentanţilor SUA a votat, marţi, pentru punerea sub acuzare a lui Trump pentru incitare la violenţe, după ce susţinătorii săi au intrat cu forţa în Capitoliu, în urma unui discurs al preşedintelui republican, care şi-a reiterat afirmaţiile false că Joe Biden, un democrat, l-a învins în alegeri prin fraude pe scară largă.

Evenimentele de la Capitoliu, în timpul cărora cinci persoane au mutrit şi mai multe au fost rănite, sunt investigate de autorităţile federale, care au arestat zeci de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here