Vladimir Putin şi Xi Jinping continuă discuțiile la Kremlin

Sursa: Kremlin.ru

Liderul rus Vladimir Putin l-a primit marţi după-amiază la Kremlin, pentru a doua zi consecutiv, pe omologul său din China, Xi Jinping, aflat în vizită oficială de trei zile la Moscova, transmite News.ro.

„După o întâlnire oficială în Sala Sfântul Gheorghe a Marelui Palat al Kremlinului, şeful statului rus şi omologul său chinez au început discuţiile. Aceştia discută chestiuni de actualitate privind dezvoltarea în continuare a parteneriatului cuprinzător şi a interacţiunii strategice dintre Rusia şi China, precum şi aprofundarea cooperării pe scena internaţională”, anunţă un comunicat al Kremlinului.

Jurnaliştii prezenţi pentru a filma şi fotografia momentul au putut auzi că liderul rus i s-a adresat omologului său chinez cu apelativul „prieten drag”, ca şi luni, şi i-a salutat pe membrii delegaţiei chineze, amintind că luni a avut o întâlnire individuală cu Xi Jinping, în cadrul căreia au discutat „toate problemele actuale atât cu caracter internaţional, cât şi relaţiile bilaterale”, relatează TASS.

Luni, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul chinez Xi Jinping au avut o primă întâlnire, la cină, un tete-a-tete care a durat patru ore şi jumătate şi la care au discutat despre propunerea Beijingului pentru o încetare a focului în Ucraina.

Kremlinul a declarat marţi că Putin şi Xi au avut un schimb de opinii „amănunţit” în prima lor zi de discuţii şi că au vorbit despre planul de pace al Chinei pentru Ucraina, fără a oferi însă detalii.

Xi este primul lider mondial care se întâlneşte cu Putin de când Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele liderului rus în legătură cu deportarea copiilor ucraineni în Rusia, la începutul războiului.

Ucraina aşteaptă să afle dacă va avea loc o convorbire între preşedintele său Volodimir Zelenski şi preşedintele Xi, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk într-un interviu publicat marţi.

Marţi, discuţiile de la Kremlin au loc la Kremlin şi într-un format extins, iar la reuniune participă, din partea Rusiei, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării, Serghei Şoigu, directorul Serviciului Federal rus pentru Cooperare Tehnico-Militară, Dmitri Şugaev, şeful Roscosmos, Iuri Borisov, guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, precum şi consilierii prezidenţiali Maksim Oreşkin şi Iuri Uşakov, alături de ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în China, Igor Morgulov, precizează TASS.

Ulterior, cele două delegaţii vor semna o serie de documente la Kremlin, iar liderii rus şi chinez vor face o declaraţie comună de presă.

Programul se va încheia cu un dineu de stat.

Gropile adânci în care a dat avionul lui Xi Jinping când a aterizat la Moscova. Dansul de împerechere al lui Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here