Putin a propus Statelor Unite să cumpere arme hipersonice dezvoltate de Rusia

Foto: DARPA

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, susține că i-a oferit președintelui american Donald Trump posibilitatea de a achiziționa cele mai recente arme dezvoltată de industria militară rusă, relatează Bloomberg.

Printre categoriile de arme menționate, președintele rus s-ar fi referit și la sistemele de rachete hipersonice.

Declarația lui Vladimir Putin vine în contextul eforturilor Moscovei de a include noile arme dezvoltate de Rusia în acordurile pe tema armelor strategice.

De altfel, subiectul a fost abordat și în cursul discuţiilor purtate cu preşedintele american la summitul Grupului celor 20 de ţări industrializate (G20), desfăşurat în Japonia, în luna iunie.

I-am explicat lui Donald, «dacă vrei, vă putem vinde vouă şi iată cum vom păstra imediat totul în echilibru»”, a declarat liderul de la Kremlin joi, în cadrul ședinței plenare a Forumului Economic Estic de la Vladivostok, în fața premierilor Indiei și Japoniei.

Washingtonul a afirmat în repetate rânduri că SUA vor avea în curând un arsenal de arme hipersonice.

Statele Unite nu au formulat încă un răspuns la oferta liderului rus şi „rămân tăcute” în privinţa propunerilor Moscovei de limitare a cursei înarmării, a mai declarat preşedintele Vladimir Putin, conform Bloomberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here