Reprezentanții VW Group au declarat că nu sunt preocupați în acest moment să găsească locații alternative pentru Turcia, în vederea construirii noii uzine VW/Skoda, anunță profit.ro.

Șeful activităților de producție din VW Group, Adreas Tostmann, a explicat că amânarea deciziei finale în cazul uzinei din Turcia nu înseamnă că se află în căutarea de noi țări în care să fie construită uzina, potrivit Automotive News.

Urmărim evoluția evenimentelor. Planurile pentru Turcia sunt în mod curent în așteptare. Nu căutăm în mod activ locații alternative”, a spus Tostmann într-o conferință telefonică.

Contactat de Profit.ro, referitor la posibilitatea de a fi aleasă o altă țară pentru viitoarea uzină, Marc Langendorf, șeful de comunicare al VW Group, a precizat că „în prezent, am anunțat că am amânat decizia finală. Nu avem nimic de adăugat la această declarație”. Volkswagen a amânat anunțul oficial privind investiția din Turcia pe fondul atacurilor duse de guvernul turc pe teritoriul Siriei, acțiune care a atras nemulțumirile comunității internaționale, inclusiv ale cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

În urma acestui anunț al VW, țările care s-au aflat în competiție cu Turcia, între care și România, au început să facă noi oferte celor de la VW. Investiția Volkswagen s-ar putea ridica la circa 1 miliard de euro, la care se adaugă investiții suplimentare ale furnizorilor. Uzina ar genera câteva mii de locuri de muncă și ar conduce la o producție de 300.000 de automobile anual, Volkswagen Passat și Skoda Superb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here