Volodimir Zelenski se va întâlni vineri la Madrid cu regele Felipe al Spaniei

Sursa: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va veni în vizită la Madrid pe 17 mai şi se va întâlni cu regele Felipe al Spaniei, a anunţat marţi Palatul Regal într-un comunicat citat de Reuters.

Monarhul va organiza o recepţie pentru Zelenski la ora locală 12:30 (13.30 ora României) şi va găzdui un dineu în onoarea sa, a adăugat comunicatul.

Guvernul spaniol nu a oferit detalii despre această vizită din motive de securitate, dar este de aşteaptat ca Zelenski să semneze şi un acord bilateral de cooperare în domeniul securităţii cu premierul Pedro Sanchez.

Ca şi alte ţări din Uniunea Europeană, Spania s-a angajat să sprijine Ucraina cu ajutor financiar şi militar după invazia Rusiei din februarie 2022.

Vizita lui Zelenski are loc în contextul în care UE se pregăteşte să promită sprijin pe termen lung pentru securitatea Ucrainei, asigurând Kievului mai multe arme, pregătire militară şi alte tipuri de ajutor pentru anii următori, potrivit unui proiect de document.

Madridul a anunţat recent că nu va redistribui unul dintre cele trei sisteme Patriot ale sale către Ucraina, care caută asiduu astfel de sisteme de apărare antiaeriană, ca să facă faţă intensificării ofensivei ruseşti. În schimb, Spania s-a angajat să trimită doar un număr de rachete ce pot fi folosite în versiunile sistemului sol-aer pe care Kievul le are deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here