Voturile nule din toate cele 85 de secții de votare din Botoșani, renumărate la solicitarea candidatului PNL

Partidului Național Liberal a depus mai multe contestații la Biroul Electoral de Circumpscripție Municipală (BECM) solicitând renumărarea voturilor și verificarea buletinelor de vot anulate, după ce actualul primar al Botoșaniului, Cătălin Flutur, a pierdut alegerile la diferență de numai 17 voturi în fața candidatului PSD, scrie Botoșăneanul.ro.

În contestația depusă, PNL a solicitat reverificarea buletinelor de vot și renumărarea voturilor pentru Secțiile de votare nr. 1 – 85, reverificarea buletinelor de vot considerate în mod eronat ca fiind nule pentru Secțiile de votare nr. 1-85 și introducerea în SIMPV a datelor din cuprinsul procesului verbal de numărare a voturilor, depus în format fizic, așa cum a fost semnat și ștampilat de către toți membrii biroului electoral al secției de votare nr. 80.

Am suspiciuni că ceva nu a fost în regulă. Și o să vă spun ce nu a fost în regulă. În primul rând, peste 200 de procese verbale care au venit din secțiile de votare, o să mă întrebați de ce 200 dacă sunt doar 85 de secții. Facem 85×4, că au fost patru rânduri de buletine de vot, 200 de procese verbale primite în secțiile de votare nu au fost corecte. Și au fost modificate doar prin decizia și semnătura președintelui Biroului Electoral Municipal. Unele erau de formă, altele erau clar de fond”, a declarat Cătălin Flutur, actualul primar al municipiului Botoșani.

Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al Municipiului Botoșani a acceptat astăzi, cu majoritatea voturilor membrilor săi, contestația formulată de PNL privind situația voturilor nule înregistrate la alegerile locale din data de 27 septembrie.

La scurt timp după adoptarea acestei decizii, PSD a depus o contestație împotriva deciziei BEC la Biroul Electoral Județean, dovedind încă o dată că nu dorește cu niciun chip renumărarea voturilor și stabilirea corectă a câștigătorului real al alegerilor de primar de duminică”, au transmis reprezentanții primarului.

Potrivit datelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, Cătălin Flutur a pierdut alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani în faţa social-democratului Cosmin Andrei la o diferenţă de doar 17 voturi. Cătălin Flutur ar fi fost votat de 10.944 alegători, iar candidatul PSD de 10.961 votanţi.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here