Vracii „valorilor tradiționale” cultivate de Putin: Tânără de 18 ani, „vindecată” de bisexualitate și ateism cu cătușe și sute de flotări. Cum arată un astfel de „centru de reabilitare”

Sursa: www.kavkazr.com

Elina Uhmanova, o locuitoare din Daghestan, a depus o plângere la poliție după ce a fost reținută forțat și torturată timp de patru luni în „centrul de reabilitare Alliance Recovery”, notează Meduza, citând datele oferite de grupul SK SOS care sprijină persoanele LGBT din Caucazul de Nord.

Elina Uhmanova afirmă că anterior fusese supusă violenței fizice și psihologice în familie, motiv pentru care a fugit de acasă de două ori. După a doua fugă, Uhmanova a fost găsită de doi bărbați care au dus-o la Alliance Recovery. Ea susține că s-a procedat astfel cu ea la cererea părinților săi, care au plătit pentru ca fiica lor să fie „vindecată” de bisexualitate și ateism.

Alliance Recovery se prezintă drept instituție medicală, deși nu figurează în registrul organizaţiilor medicale.

Uhmanova mai afirmă că la centru ea și alți deținuți au fost supuși violențelor fizice, au fost încătușați și au fost ținuți mult timp agățați cu cătușele de o balustradă. Oamenii ținuți în acest centru nu au primit hrană, au fost forțați să se ghemuiască de 400 de ori sau să facă flotări de 200 de ori. Potrivit Elinei Uhmanova, cei care se certau între ei erau încătușați. După patru luni, părinții au luat-o de la centru.

În declarația dată în decembrie la poliție, tânăra a cerut deschiderea unui dosar penal în legătură cu activități medicale ilegale și restrângerea ilegală a libertății.

„Cazul Elinei nu este singular: în Caucazul de Nord, se practică terapii de conversie antiștiințifice, cu ajutorul cărora se presupune că este posibil să vindeci o persoană de homosexualitate. Astfel de practici nu sunt doar inutile, ci și dăunătoare: ele înseamnă adesea violență psihologică și fizică”, afirmă grupul de criză „SK SOS”.

INFO RUSIA | Războiul gazului cu Europa, pierdut / Criză, în 4 scenarii / Mărturie despre „șocul” Makiivka / Raiul pedofililor / China și talibanii, mai dușmani ca NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here