Xi Jinping zâmbește. Borell: UE nu dispune de resurse pentru a combate dezinformarea dinspre China

Sursa: Xinhua

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) nu are nici resursele, nici autoritatea pentru a contracara eficient atacurile hibride din partea Chinei, a declarat luni şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit politico.eu, transmite Agerpres.

Serviciul diplomatic european duce lipsă de resursele „necesare” pentru a combate campaniile chineze de influenţare a politicii europene, a spus Borrell în faţa membrilor comisiei speciale europarlamentare privind interferenţa străină.

El a menţionat că blocul comunitar a fost sub o presiune permanentă anul trecut din partea ţărilor care distorsionează adevărul şi răspândesc dezinformarea în scopul unor interese politice.

Referitor la campaniile de dezinformare ruse, şeful diplomaţiei UE a explicat că Europa nu are „capacitatea de a produce masiv informaţii care să prezinte opiniile noastre”.

UE şi-a intensificat eforturile pentru a dezvălui campaniile de dezinformare făcute de Moscova, dar „dispune de foarte puţine resurse pentru a studia dezinformarea dinspre China”, a adăugat demnitarul european.

Atacurile hibride „ţintesc valorile noastre democratice, spaţiul nostru informaţional şi chiar infrastructura noastră, infrastructura noastră esenţială”, a subliniat Josep Borrell, care a calificat criza sanitară mondială drept „un adevărat poligon de teste pentru noile tactici hibride”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here