Yeboua Moussa Ouattara, primul african care a ajuns avocat în România

Yeboua Moussa Ouattara, originar din Coasta de Fildeș, a depus jurământul de intrare în Baroul Maramureș, fiind primul african care a devenit avocat în România.

În vârstă de 42 de ani, Moise, cum îi spun prietenii, a ajuns în România în anul 2008, fiind salvat din războiul din Coasta de Fildeș de părintele Irineu de la Mănăstirea Prislop, care l-a întâlnit într-o piață publică.

Provenea dintr-o familie musulmană cu 8 copii, însă a decis să se convertească la creștinism, ceea ce i-a schimbat complet viața, după cum spune.

Atunci a fost război în Coasta de Fildeș și era în misiune. Auzind de povestea mea, m-a ajutat foarte mult. Fiind un copil născut într-o familie musulmană, am fost dat afară din casă din cauză că am trecut la creștinism. Atunci a trebuit să îmi asum viața și alegerile fiindcă am ales pe propria mea convingere. M-am decis să mă convertesc la creștinism pentru că era mai ușor de înțeles ce înseamnă viața prin Evanghelie. Și altfel mă simțeam. Era o convingere care m-a ajutat pe drumul vieții să nu mă rătăcesc. Am ajuns în România în 2008 și eram la Mănăstirea Prislop din comuna Boiu Mare și eram implicat în muncile gospodăriei. Am învățat să cosesc cu coasa. Mai apoi m-am mutat în Mireșu Mare, la mătușa părintelui Irineu, unde am fost la vaci. În viața mea nu am făcut acest lucru până la acel moment, dar a fost o experiență foarte frumoasă”, a mărturisit avocatul pentru axanews.ro.

El a povestit că a învățat singur limba română: Atunci comunicam în limba engleză cu ceilalți, dar dintr-o dată am zis ca nimeni să nu mai poveastească cu mine în limba engleză pentru că vreau să învăț limba română. Am cerut ajutor pentru orice greșeală care o făceam pentru că nu îmi era rușine să învăț”.

Absolvent al Facultății de Teologie și al celei de Criminalogie în Coasta de Fildeș, Yeboua Moussa Ouattara a depus jurământul, devenind oficial avocat, în cadrul ceremoniei organizate de Baroul Maramureș în data de 17 octombrie, fiind unul din cei 17 noi avocați care au intrat în barou.

La depunerea jurământului a participat și părintele Irineu, cel care l-a salvat de infernul din țara natală.

Dumnezeu este mare și din pulberea pământului este în stare să îl ridice pe om. Când l-am îmbrățișat, am văzut momentul în care l-am întâlnit prima dată în praful dintr-o piață, în Coasta de Fildeș, atunci când încă era fugar în țara lui, încercând să scape de moarte și de necazuri. Astăzi, gândiți-vă ce înseamnă să îl vezi printre fiii poporului nostru, într-o misiune atât de frumoasă. Ceea ce se face din inimă nu e greu niciodată”, a spus părintele Irineu de la Mănăstirea Prislop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here