Zborurile dinspre Marea Britanie spre Olanda, suspendate din cauza noii tulpini Covid-19. Ce se cunoaște până acum despre noua variantă a coronavirusului

Nuno Alberto/ Unsplash

Guvernul de la Haga a suspendat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie, după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit.

Ministerul olandez al sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

O nouă variantă contagioasă a coronavirusului a fost detectată în Regatul Unit. Se crede că această tulpină a virusului se răspândește mai ușor și mai repede și este, de asemenea, mai greu de detectat, potrivit government.nl. Având în vedere acest lucru, sâmbătă după-amiază, guvernul britanic a anunțat restricții mai dure pentru Londra, sud-estul Angliei și estul Angliei. 

Un nou caz în Olanda, apărut la începutul lunii decembrie, a indicat aceeași tulpină de virus cu cea observată în Marea Britanie. Cazul este încă în cercetare. Ancheta se desfășoară în colaborare cu serviciul municipal de sănătate (GGD) și va analiza cine este persoana în cauză, circumstanțele în care a fost infectată și dacă există alte cazuri cunoscute.

Pe baza rapoartelor cu privire la situația din Marea Britanie, Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) a analizat recomandările de călătorie pentru persoanele care sosesc în Olanda din Regatul Unit. 

În așteptarea detaliilor suplimentare și a unor informații mai clare cu privire la situația din Regatul Unit, RIVM a sugerat că riscul introducerii noii tulpini de virus în Olanda ar trebui să fie minimizat pe cât posibil prin restricționarea sau reglementarea călătoriilor din Regatul Unit. Drept urmare, guvernul olandez a decis în această seară să ia ca măsură de precauție suspendarea zborurilor de pasageri din Marea Britanie.

Mesajul OMS

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă, informează BBC.

OMS a transmis pe Twitter că este în contact cu oficialii britanici cu privire la noua variantă.

Potrivit organizației, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Noua tulpină se răspândeşte mult mai repede, dar nu produce o rată mai mare a mortalității. În plus, va răspunde la vaccinuri, spun autorităţile de la Londra. 

Însă, zone extinse din sud-estul ţării, inclusiv capitala, se află de duminică sub restricţii mai dure, asemănătoare unei carantine.

Ţara Galilor a decis să impună o nouă carantină naţională, în Scoţia sunt înăsprite restricţiile, iar călătoriile din Scoţia în Anglia şi invers sunt strict interzise. 

Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here