Zeci de migranţi au sărit din vasul de salvare Open Arms pentru a ajunge înot la Palermo – VIDEO

migranti turcia

Aproximativ 70 de migranţi au sărit de pe vasul spaniol de salvare Open Arms pentru a încerca să ajungă înot spre oraşul italian Palermo care se afla în apropiere, scrie Reuters, preluat de News.ro.

Cei care au sărit joi în mare, parte dintr-un grup de 270 de oameni, au fost preluaţi de vase ale poliţiei şi pazei de coastă italiene.

Vasul de salvare a efectuat trei operaţiuni separate în centrul Mediteranei, între 8 şi 10 septembrie. Echipajul încă aşteaptă instrucţiuni privind debarcarea migranţilor.

În ultimele zile, paza de coastă italiană a transferat două gravide şi unul dintre soţii lor pe uscat, pentru a primi asistenţă medicală.

După ce de ani buni este principala rută de intrare în Europa pentru sute de mii de azilanţi şi alţi migranţi, Italia a înregistrat  o scădere a numărului sosirilor, după ce mai multe reţele de trafic au fost reprimate.

Numărul a crescut totuşi uşor în 2020, chiar dacă Roma a interzis ca vasele de salvare să ancoreze în porturile italiene din cauza pandemiei. Uneori, cei salvaţi de pe mare sunt transferaţi pe feriboturi şi plasaţi acolo în carantină, în afara coastei italiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here