Zelenski, aproape mânios la ONU: „Nimeni nu se poate simți în siguranță când este război în Ucraina”

Foto: Volodimir Zelenski/Facebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, de la tribuna ONU, liderilor mondiali că în actualele evoluții geopolitice un război care are loc într-o țară străină nu mai poate fi considerat „al altcuiva”, ci are implicații asupra întregii comunități internaționale.

Nimeni nu se poate simți în siguranță, pe plan mondial, în timp ce Ucraina se află într-un  război cu rebelii proruși în estul țării, a precizat Volodimir Zelenski, în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, transmite agenția UNIAN.

„Înțeleg: toți cei prezenți aici au propriile lor probleme statale. Și problemele altor oameni nu ar trebui să îi împovăreze mai mult decât ale lor. Am înțeles, asta-i viața. Și totuși, în lumea de azi nu mai putem vorbi de războiul altcuiva. Nimeni nu se poate simți în siguranță când este război în Ucraina, război în Europa”, a declarat liderul de la Kiev, la limita indignării.

Kievul şi capitalele occidentale acuză Rusia că îi susţine militar pe separatiştii din estul Ucrainei şi de facto controlează situaţia în teritoriile separatiste, ceea ce Moscova neagă.

Relaţiile dintre cele două foste republici sovietice vecine traversează o criză fără precedent după anexarea de către Rusia, în 2014, a Peninsulei Crimeea, urmată de declanşarea războiului în estul Ucrainei, care a făcut până acum circa 13.000 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here