Zelenski le cere primarilor din Franţa să ajute Ucraina pentru a împiedica Rusia să se folosească de frigul din această iarnă ”ca de o armă de distrugere în masă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut marţi primarilor din Franţa să furnizeze Ucranei ajutoare pentru a împiedica Rusia să se folosească de frigul din această iarnă ”ca de o armă de distrugere în masă”, într-un mesaj difuzat la Congresul Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF), la Paris, relatează AFP, citată de News.ro.

”Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă”, acuză şeful statului ucrainean într-o înregistrare video subtitrată, difuzată în cursul unui omagiu adus Ucrainei, organizat de AMF la acest Congres, la care participă o delegaţe de aleşi ucraineni.

”Pentru a supravieţui acestei ierni şi a nu permite Rusiei să transforme frigul în instrument al terorii şi supunerii, avem nevoie de multe lucruri”, afirmă Zelenski.

El enumeră ”generatoare de diverse capacităţi”, ”ajutor de deminare (şi) material pentru pomperi, salvatori şi medici”.

”Vă cer să fiţi concreţi în ajutor şi să ne susţineţi oraşele şi comunităţile împotriva terorismului”, a subliniat el.

Preşedintele AMF David Lisnard, ca a efectuat o vizită în Ucraina în săptămânile de imediat după invazia rusă, a invitat mai mulţi aleşi ucraineni la Congresul Asociaţiei, pentru ca această să-şi exprime ”admiraţia, solidaritatea şi susţinerea”.

”Primarii din Franţa au fost la întâlnire în primul kilometru de ajutor umanitar către Ucraina şi în ultimul kilometru, cel al primirii umane” a refugiaţilor, a subliniat el, vizibil emoţionat.

Primarul Liovului, Andrei Sadovî, care face parte din delegaţia ucraineană prezentă la Congres, i-a adus un omagiu lui Lisnard, ”unul dintre primii politicieni străini care a venit fizic în Ucraina” şi care a ”pecetluit astfel o prietenie nemuritoare între cetăţenii francezi şi ucraineni”.

viewscntviewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here