Zelenski: Pe 1-2 decembrie, în Ucraina urma să aibă loc lovitură de stat. În complot sunt implicați și ruși

Foto: Volodimir Zelenski/ Facebook

Ucraina a descoperit un complot privind o tentativă de lovitură de stat cu implicarea unor ruși, care ar fi urmat să aibă loc săptămâna viitoare, a declarat, vineri, președintele Volodimir Zelenski, la o conferință de presă, citat de Reuters.

<< Zelenski nu a oferit detalii complete despre și nu a acuzat statul rus de implicare, deși a vorbit pe larg, în conferința de presă, despre amenințarea unei escaladări militare ruse și a spus că Ucraina va fi pregătită pentru așa ceva.

Kremlinul a negat rapid orice rol în vreun complot de lovitură de stat, spunând că nu are de gând să ia parte la astfel de acte.

Rusia și-a consolidat forțele în apropierea graniței cu Ucraina. Kievul, Statele Unite și NATO și-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc – o sugestie pe care Kremlinul a respins-o drept falsă și alarmistă.

„Provocări există nu numai din partea Federației Ruse și a unei posibile escaladări, ci există și mari provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat urma să aibă loc în țara noastră în perioada 1-2 decembrie”, a afirmat Zelenski.

Ucraina are ca probe ale complotului înregistrări audio, a adăugat Zelenski.

Moscova și Kievul s-au învinuit reciproc de creșterea tensiunilor în ultimele săptămâni, stârnind temeri privind un conflict de lungă durată între Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia. >>

Mark Galeotti: Kremlinul e posibil să fie mai puțin convins decât noi că va invada Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here