OMS: Înețelegerea noii variante de coronavirus mai necesită câteva săptămâni

Sursa: Pixabay

Sunt necesare ”mai multe săptămâni” în vederea unei înţelegeri a nivelului de transmitere şi a virulenţei noii variante a noului coronavirus descoperită pentru prima oară în Africa de Sud şi denumită B.1.1.529, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, preluată de News.ro.

Experţi de la OMS, însărcinaţi să urmărească evoluţia virului SARS-CoV-2 care provoacă boala covid-19, se reunesc însă începând de vineri, cu scopul de a stabili dacă este necesar ca această nouă variantă să fie clasificată drept ”îngrijorătoare” sau ”de urmărit”, a precizat într-o conferinţă de presă obişnuită a OMS Christian Lindmeier.

Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech, care a încheiat o alianţă cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, aşteaptă ”cel mai târziu în două săptămâni” prmele rezultate ale unor studii care urmează să permită să se stabilească dacă această nouă variantă a SARS-CoV-2 descoperită în Africa de Sud scapă protecţiei oferite de vaccinul său, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

”Am lansat imediat studii cu privire la varianta B.1.1.529”, care ”diferă în mod clar de variantele cunoscute, deoarece prezintă mutaţii suplimentare la nivelul proteinei spike”, caracteristica virsului SARS-CoV-2, declară AFP purtătoarea de cuvânt.

”Pfizer şi BioNTech s-au pregătit, în urmă cu mai multe luni, să-şi ajusteze vaccinul în mai puţin de şase săptămâni şi să livreze primele doze în 100 de zile”, în cazul în care o variantă dovedeşte rezistenţă la vaccinul lor anticovid.

Mark Galeotti: Kremlinul e posibil să fie mai puțin convins decât noi că va invada Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here