Zelenski: Rușii au început bătălia pentru Donbas

Sursa: Facebook/Euromaidan Press

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că armata rusă a încedput “bătălia pentru Donbas”, transmite News.ro.

“În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe…

Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă”, a spus Zelenski.

“Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a adăugat el.

KOMMERSANT | Sancțiunile „aruncă” trenurile rusești de pe șine. Realitatea dură pe care nici companiile, nici Guvernul Rusiei nu o mai pot ține sub preș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here