Zelenski spune că negocierile de pace nu au dus până acum la rezultate concrete

Sursa: Facebook

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile de pace cu Rusia nu au dus până acum la niciun fel de rezultate concrete, informează joi dpa, potrivit Agerpres.

„Da, există un proces de negocieri care va continua. Însă până acum sunt doar cuvinte. Nimic concret”, a spus Zelenski într-un mesaj video postat joi dimineaţa.

Zelenski a subliniat că trupele ruse nu s-au retras de bună voie din zonele de lângă Kiev şi Cernigău, ci au fost respinse de acolo de armata ucraineană. În acelaşi timp, Kievul constată o desfăşurare de trupe ruse pentru noi atacuri în regiunea Donbas, a spus Zelenski. „Iar noi suntem pregătiţi pentru asta”, a declarat el.

Conducerea ucraineană nu are încredere în cuvinte frumoase, a explicat Zelenski, adăugând că situaţia de pe câmpul de luptă arată cum stau de fapt lucrurile.

„Şi acesta este cel mai important lucru la ora actuală. Noi nu vom renunţa la nimic. Şi vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare om din poporul nostru”, a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski a reiterat că Ucraina luptă pentru libertate şi pentru a apăra democraţia, şi are dreptul de a cere ajutor de la partenerii săi, ajutor precum tancuri, avioane de luptă şi sisteme de artilerie.

Aceasta este o luptă pentru supravieţuirea naţiunii ucrainene, într-un „război patriotic împotriva Rusiei”, a subliniat Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here