Sondaj Avangarde: Topul încrederii în politicieni și podiumul la partide

Foto: INQUAM/George Călin

Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, toţi cu un procent de 34%, arată un sondaj Avangarde comandat de PSD şi obţinut de News.ro. La polul opus, liderul PNL Florin Cîţu are o cotă de încredere de doar 6%. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 35%, PNL – 16%, AUR – 15%, transmite News.ro.

Conform sondajului, Alexandru Rafila are 34% cotă de încredere, însă 46% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. Tot 34% are şi Mircea Geoană, iar procentul celor care spun că mai degrabă nu au încredere este de 47%.
În cazul premierului Nicolae Ciucă, 24% au încredere, însă 49% dintre subiecţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. P:e următorul loc este liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 30% dintre cei chestionaţi afirmând că au încredere în el şi cu 55% care spun că mai degrabă nu au încredere.
Ciolacu este urmat de Emil Boc, cu 28% cotă de încredere şi un procent de 55% al celor spun că mai degrabă nu au încredere în el.

Pe ultimele trei locuri se află Nicuşor Dan – 8% au încredere şi 72% spun că mai degrabă nu au încredere, Rareş Bogdan – 6% cotă de încredere şi Florin Cîţu – 6% cotă de încredere, în timp ce 76% spun că mai degrabă nu au încredere în el.
În ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru parlamentare, 35% dintre cei chestionaţi spun că ar vota PSD, 16% optează pentru PNL, 15% votează AUR, iar 12% votează USR.
51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.
Cât despre un posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni, 63% dintre români se opun şi doar 18% ar fi de acord.
Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic).
Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here