Zelenski: Ucraina a fost, este şi va fi printre garanţii securităţii alimentare globale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o evaluare a exportului de produse alimentare din Ucraina, precizând că Ucraina a fost, este şi va fi printre garanţii securităţii alimentare globale şi că obiectivul este de a atinge volumul de 3 milioane de tone de produse exportate pe mare în fiecare lună, transmite News.ro.

”Astăzi, putem trage primele concluzii despre salvarea multor ţări şi popoare din criza alimentară, pe care Rusia şi-a dorit atât de mult să o exacerbeze în foamete reală. Iniţiativa exportului de cereale funcţionează de aproape o lună, iar în acest timp, primul milion de tone de produse alimentare au fost exportate din cele trei porturi ale noastre din Chornomorsk, Odesa şi Yuzhne din 24 februarie. Aceasta este o victorie. Acest lucru înseamnă, practic, că cerealele ucrainene şi însuşi faptul că ruta de aprovizionare ucraineană către piaţa mondială alimentară a funcţionat, fac posibilă prevenirea haosului pe piaţă, reducerea severităţii crizei alimentare şi prevenirea unui deficit catastrofal. Ucraina a fost, este şi va fi printre garanţii securităţii alimentare globale”, a afirmat Zelenski.

El a subliniat 44 ​​de nave cu produse alimentare ucrainene au fost deja trimise în 15 ţări ale lumii şi mai există 70 de cereri pentru sosirea navelor în porturi pentru încărcare.

”Scopul este de a atinge volumul de 3 milioane de tone de export pe mare în fiecare lună. Şi acest lucru este extrem de important pentru Africa, Asia şi Europa”, a subliniat preşedintele ucrainean, adăugând că această activitate oferă şi locuri de muncă cetăţenilor Ucrainei, oferă venituri companiilor ucrainene, bugetului de stat.
”Îmi amintesc şi acum de bucuria lucrătorilor portuari din Odesa, când nu numai că au aflat, dar au văzut efectiv că portul şi-a reluat operaţiunile. Acesta este un rezultat cu adevărat important pentru Ucraina, pentru regiunea Mării Negre şi pentru întreaga lume. Şi sunt recunoscător tuturor celor care s-au alăturat acestei iniţiative. Subliniez că este deplina responsabilitate a partenerilor să prevină orice provocări ruseşti şi întreruperea exporturilor”, a conchis el.

viewscnt

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here