Proprietarii miliardari ai Daily Telegraph și Sunday Telegraph vor scoate la vânzare ambele titluri, anunță BBC. Premierul britanic Boris Johnson a câștigat 275.000 de lire sterline pentru editoriale săptămânale, publicate între 11 iulie 2018 și 10 iulie 2019.

Sir Frederick și Sir David Barclay sunt hotărâți să examineaze toate activele lor cheie, inclusiv Telegraph Media Group (TMG).

Sir Frederick și Sir David Barclay

Cifrele publicate la 17 octombrie au arătat că profitul TMG pentru ultimul exercițiu financiar a fost de 900.000 lire sterline – o scădere de 94% față de anul financiar precedent.

Gemenii Barclay, care au cumpărat ziarele în 2004, au refuzat să comenteze anunțul.

Știrea vânzării a fost relatată pentru prima dată de Times.

Au existat zvonuri despre o vânzare a ziarelor Telegraph de câțiva ani, pe care proprietarii au negat-o constant.

Vânzările edițiilor tipărite s-au redus în ultimii ani, Daily Telegraph înregistrând un tiraj zilnic de 310.586 de exemplare. Sunday Telegraph vinde, în medie, 244.351 de exemplare.

O sursă apropiată a declarat pentru BBC că frații n-au fost presați în niciun fel pentru a vinde ziarele, de aceea vânzarea s-ar putea produce în următoarele 12-18 luni. Se așteaptă ca Telegraph să fie primul activ vândut.

Se crede că Aidan Barclay, de 63 de ani și Howard Barclay, 59 de ani, evaluează afacerile familiei în numele tatălui lor, Sir David Barclay și ale fratelui său geamăn, în vârstă de 84 de ani, Sir Frederick. Frații și-au făcut averea investind în proprietățile din Londra, înainte de a-și diversifica afacerile în transporturi, retail, hoteluri și ziare. Locuiesc în Brecqhou, în Insulele Canalului Mânecii și la Monaco, din motive de sănătate – spun ei, și, în general, există puține fotografii ale celor doi magnați.

Frații Barclay mai dețin, de asemenea, revista Spectator, compania de livrare Yodel și retailerul Shop Direct, care include magazine online Littlewoods și Very.

Hotelul Ritz, care este deținut și de frații Barclay, este deja pe piață.

Deși ziarele Telegraph s-au luptat cu scăderea tirajului și a profiturilor, motivul vânzării este perceput ca fiind mai degrabă personal. Frații Barclay încearcă mai degrabă să predea ștafeta afacerii generației următoare a familiei lor numeroase, în sânul căreia există opinii diferite despre viitorul afacerii.

De-a lungul anilor au apărut zvonuri conform cărora mai mulți cumpărători și-au exprimat interesul, printre care fondatorul Amazon, Jeff Bezos, dar și proprietarul ziarului Independent și al Evening Standard, Evgeny Lebedev.

Printre editorialiștii notabili ai Telegraph se numără Sir William Hague, Allison Pearson și Boris Johnson.

Boris Johnson a publicat timp de un an editoriale în The Telegraph

Înainte de a deveni prim-ministru, Boris Johnson a câștigat 275.000 de lire sterline pentru editoriale săptămânale, publicate între 11 iulie 2018 și 10 iulie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here