Zmeiele, dronele și porumbeii dresați au primit interdicție în Beijing

În preajma celei de a 70-a anivesări a Partidului Comunist, China a interzis zmeiele, dronele și porumbeii dresați în centrul Beijingului. Ordinul se află în vigoare de două săptămâni, relatează The Washington Post.

O uriașă paradă militară va marca evenimentul pe 1 octombrie. Interdicția se aplică în cazul a șapte orașe mari din China.

Pe lista interdicțiilor sunt menționate și zborul baloanelor, precum și înălțarea de lampioane.

În ultimele zile, avioane militare au zburat pe ruta paradei, în timp ce la nivelul solului tancurile au mărșăluit prin Piața Tiananmen, unde va se vor desfășura ceremoniile.

Președintele chinez Xi Jinping va susține un discurs de la tribuna evenimentului. Peste 100.000 de oameni sunt așteptați în centrul Beijingului.

Organizatorii au precizat că parada militară din acest an va fi mult mai mare decât cea care a marcat împlinirea a 60 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez.

Dresarea porumbeilor este o distracție tradițională în China, iar cursele de păsări sunt un sport popular. Voliere cu porumbei pot fi văzute pe acoperișurile a zeci de clădiri din capitala chineză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here