11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, circulaţia feroviară a fost întreruptă pe ruta Paşcani-Iaşi

Unsprezece vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, miercuri, în judeţul Iaşi, astfel că traficul feroviar a fost întrerupt pe ruta Paşcani-Iaşi, a anunţat CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani – Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate„, a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupţi 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, potrivit News.ro.

Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit„, a arătat sursa citată.

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here