Zelenski, la summitul NATO: Ucraina are nevoie de bani şi arme; este un război pentru viitoarea ordine mondială

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor statelor NATO că ţara sa are nevoie de mai multe arme şi de bani, circa 5 miliarde de dolari pe lună, pentru a se apăra în faţa agresiunii Rusiei, el susţinând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina, transmit agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

”Acesta nu este un război declanşat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa – pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială”, a argumentat Zelenski în faţa liderilor NATO, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă în timpul summitului Alianţei de la Madrid.

”De aceea este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina, chiar de acum, cu arme, finanţare şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, care îi vor tăia capacitatea de a finanţa războiul”, a motivat preşedintele ucrainean, subliniind că armata sa are nevoie în special de artilerie modernă, de rachete şi sisteme antiaeriene. ”Oferind-ne acestea, puteţi rupe complet tactica Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civili”, a insistat el.

”Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din această artilerie modernă”, a indicat preşedintele Zelenski, precizând de asemenea că Ucraina are nevoie de ”circa 5 miliarde de dolari pe lună” pentru a se apăra în faţa invaziei ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here