Ambasadorul R. Moldova: Monitorizăm situaţia în regiunea transnistreană. Nu vedem nimic deosebit

Foto: Laurențiu Mihu / Sursa: Digi24

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, afirmă că autorităţile moldoveneşti monitorizează situaţia din regiunea separatistă transnistreană şi că nu au constatat ”riscuri iminente” privind securitatea, transmite News.ro.

”Noi monitorizăm situaţia în regiunea transnistreană şi totul este… nu vedem nimic deosebit de ceea ce a fost acum câteva luni. Nu vedem riscuri iminente pentru securitatea noastră de pe malul drept, nu vedem mobilizare de forţe care să ne pună în gardă. Avem dialog în continuare cu reprezentanţii regiunii transnistrene, grupurile noastre de lucru sectoriale, unele din ele funcţionează pentru a soluţiona probleme nemijlocite, sociale, ale cetăţenilor noştri din regiune. Ştim foarte bine că comunitatea de afaceri, să spunem aşa, din regiune, care este conectată şi la economia de pe malul drept al Republicii Moldova, dar tot mai mult şi la spaţiul european nu-şi doreşte implicarea în conflict şi este deschisă pentru dialog şi face tot posibilul să nu fie escaladată situaţia în regiunea transnistreană”, a afirmat ambasadorul Republicii Moldova, vineri seară, la Euronews România.
Victor Chirilă a precizat că, deşi s-a încercat ca o parte din societatea din regiunea transnistreană să fie întoarsă împotriva Republicii Moldova, numeroşi tineri din regiunea de dincolo de Nistru au fugit pe malul drept pentru a nu participa la un eventual conflict.
”Nu vedem riscuri iminente, dar asta nu înseamnă că noi nu ne pregătim pentru orice scenariu”, a subliniat Victor Chirilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here