3 marinari români, repatriaţi. Peste 40 de români lucrează pe șantinere navale din China

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat, sâmbătă, că trei marinari români aflaţi în China au fost repatriaţi, urmând să ajungă acasă, iar un altul urmează să fie repatriat în curând, în contextul infectărilor cu noul coronavirus în această ţară. Alţi peste 40 de marinari români se află pe nave, în diverse şantiere din China.

„Primii trei navigatori români au fost repatriaţi şi vor ajunge acasă zilele acestea. Un altul va fi repatriat în curând. Pe nave în diverse şantiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor. 

SLN recomandă navigatorilor români aflaţi pe nave care se îndreaptă către porturile chinezeşti pentru operare să ia măsurile de protecţie adecvată şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punctul de vedere al riscurilor de îmbolnăvire. 

Sindicatul Liber al Navigatorilor a precizat că Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei şi că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă închiderea graniţelor Chinei. 

Totodată, Federaţia Internaţională a Transportatorilor (ITF) recomandă companiilor de navigaţie care operează nave care ajung în porturile chinezeşti un set de măsuri de protejare a navigatorilor. S

indicatul Liber al Navigatorilor a mai anunţat că a înfiinţat o celula de criză şi are telefonul de urgenţă ITF Inspector disponibil 24/24 de ore pentru membrii de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here