60 de minute de infern: baie de gloanțe în Mexic, aproape de granița cu SUA

Foto: Twitter

Zece membri ai unui cartel şi patru poliţişti au murit, sâmbătă, în timpul unui schimb de focuri într-un oraş mexican de la graniţa cu Statele Unite, informează News.ro, care citează Reuters.

Guvernul statului Coahuila a transmis că poliţia a înfruntat sâmbătă un grup armat din oraşul Villa Union, aflat la 65 de kilometri de oraşul de graniţă Piedras Negras.

Guvernatorul Miguel Angel Riquelme a declarat reporterilor că statul a acţionat decisiv pentru a prinde membrii cartelului. Patru poliţişti au fost ucişi şi şase au fost răniţi.

Conflictul a durat mai mult de o oră, timp în care zece membri din bandă au fost ucişi, trei dintre ei de forţele de securitate în urmărire, a mai spus Riquelme.

Guvernatorul a adăugat că autorităţile au identificat 14 vehicule implicate în atac şi au confiscat zeci de arme. Riquelme este de părere că persoanele armate făceau parte din Cartelul din nord-est.

Trump va declara cartelurile drept grupări teroriste

În urmă cu câteva zile, preşedintele american Donald Trump a spus că va declara cartelurile drept grupări teroriste. De cealaltă parte, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că nu acceptă nicio intervenţie străină în treburile interne ale ţării sale.

Lopez Obrador a declarat că Mexicul se va ocupa de problemă, lucru punctat şi de Riquelme, membru al unui partid de opoziţie. „Nu cred că Mexicul are nevoie de o intervenţie. Cred că Mexicul are nevoie de colaborare şi cooperare”.

Săptămâna viitoare, procurorul general al SUA, William Barr, urmează să viziteze Mexicul pentru a discuta cooperarea privind securitatea.

Lopez Obrador şi-a început mandatul în urmă cu un an, când a promis că va pune capăt conflictelor armate din ţară, după mai bine de zece ani de violenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here