62% dintre români visează să se mute la ţară, în următorii ani. Condiţia esenţială: o conexiune bună la Internet

Foto: Unsplash

Aproape două treimi dintre românii (62%) care locuiesc în mediul urban ar putea să se mute la ţară, în următorii doi ani, dar condiţia numărul unu pentru a face acest pas este o conexiune bună la Internet, reiese din rezultatele sondajului Digitalizarea Europei al Vodafone Institute, publicat miercuri, transmite Agerpres.

Aceeaşi cercetare relevă faptul că 59% dintre respondenţi au declarat că pandemia le-a influenţat sau le-a schimbat opinia privind perspectiva de a locui la ţară.

Întrebaţi despre avantajele sau dezavantajele de a locui în mediul rural, 74%, respectiv 80% din totalul celor intervievaţi consideră apropierea de natură şi beneficiile sale pentru un stil de viaţă sănătos ca fiind cele mai mari câştiguri. Doar 19% au indicat nivelul chiriei mai scăzut, în timp ce avantajele traiului la ţară predomină pentru 44% dintre românii din urban.

Conform studiului, condiţia de bază pentru a locui la ţară este, de departe, o conexiune bună la internet, astfel încât 69% dintre români spun că aceasta este obligatorie, iar pentru 25% este de preferat. O constatare similară se întâlneşte în rândul tuturor ţărilor europene.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (54%) sunt de părere că o infrastructură bună de servicii de sănătate este esenţială, 42% văd important un transport public bun, în timp ce 46% susţin că instituţiile bune de învăţământ reprezintă o condiţie esenţială.

Studiul Digitalizarea Europei a fost comandat de Vodafone Institute şi realizat online de Kantar pe un eşantion de 15.000 de persoane din 15 ţări europene, în perioada 5 mai – 16 iunie 2021, care au inclus: Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Fiecare eşantion naţional a cuprins cel puţin o mie de persoane intervievate, cu vârste de peste 16 ani. Această cercetare a fost efectuată în perioada 5 mai – 16 iunie 2021. Raportul complet va fi disponibil în următoarele săptămâni.

Institutul Vodafone pentru Societate şi Comunicaţii oferă expertiză şi idei fundamentate, precum şi o platformă de dialog între mediul de afaceri, mediul academic şi decindenţii politici.

2 COMENTARII

  1. La care țară?..sau în care țară?…ca în țară asta de hoți nici dracul nu vrea sa stea..au crezut românii ca daca scapa de bandiții din psd-ul lui Dragnea o vor duce mai bine!!..căcat pe băț ,au venit alți bandiți cu aceleași apucături ciudate de furt calificat la alt nivel …peste 3 ani cine dracul o mai veni să fure ??..ce partid?..
    Și uite așa romanul și-a dat seama ca degeaba stă aici că lui nu are cum să-i crească nivelul de trai…

  2. Ideea e buna dar e prost inteleasa. Ce realizezi daca te muti dintr-o aglomerare ca cea a Bucurestiului la Bragadiru sau Pipera? Fugi in alta aglomerare, nu asta e rezolvarea, ori vrei la ţară si fugi la cel putin 20 km de oras, sa ai ceva care sa semene a natura ori ramai dracului acolo unde esti, mai cheltui si alti bani ca sa-ti faci aceiasi nervi cu acelasi tip de probleme. 🤨

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here