Victimizarea, afacere profitabilă pentru Donald Trump: 8,5 milioane $ în două zile

Sursa: Facebook

Procedurile pentru suspendarea din funcție a lui Donald Trump, inițiate de democrați, reprezintă cea mai mare amenințare de până acum pentru actuala administrație americană. Dar demersul Camerei Reprezentanților a avut și un efect invers, anume l-a impulsionat pe Donald Trump și i-a dat șansa să se victimizeze. Iar la asta se pricepe de minume, precum am făcut în ultimii ani.

Săptămâna trecută, Donald Trump a postat pe Twitter un montaj video de 90 de secunde, făcut de echipa sa de campanie, în care mai mulți democrați vorbesc despre nevoia de a-l suspenda, că altfel va câștiga un nou mandat.

Fanii președintelui american, învățati cu „fake news media”, „failing New York Times”, „witch hunt” și multe altele, s-au repliat în spatele lui Donald Trump și au deschis și portofelele.

În primele două zile de la lansarea clipului, campania pentru realegerea lui Donald Trump a adunat peste 50.000 de donatori noi, care au dat 8,5 milioane de dolari.

A fost cea mai mare sumă strânsă de când campania „Trump 2020” a fost lansată în iunie 2019, a scris Politico.

„Această abordare îi permite lui Trump să stabilească agenda publică așa cum vrea el și să se descrie drept o persoană care se luptă cu sistemul și care este atacată mereu de fake news media și de vânătoarea de vrăjitoare a democraților. Strategia categoric funcționează deoarece oamenii lui Trump o folosesc cu fiecare ocazie” a spus Tara McGowan, un strateg digital democrat, pentru Politico.eu.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a cheltuit un milion de dolari în reclame pe Facebook în doar 72 de ore, săptămâna trecută. De asemenea au fost trimise 65 de milioane de emailuri și 12 milioane de SMS-uri. Toate aveau aceeași idee de bază – susținătorii lui Donald Trump erau îndemnați să doneze bani ca să-l apere pe președinte de atacuri dezgustătoare și nefondate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here