Trump despre suspendare: Cea mai mare înșelătorie din istoria politicii americane

Donald Trump

Donald Trump a ieşit la atac, împotriva democraţilor care au declanşat procedurile pentru suspendarea sa de funcţie.

Preşedintele american a postat un videoclip pe Twitter, filmat la Casa Albă, în care acuză că tot scandalul cu Ucraina este cea mai mare înşelătorie din istoria americană şi că soarta ţării este în joc. 

Democraţii vor să vă ia arme. Vor să vă ia sănătatea. Vor să vă ia votul. Vor să vă ia libertatea. Vor să vă ia judecătorii. Vor să ia totul. Nu vom permite aşa ceva. Luptăm să secăm mlaştina şi exact asta fac. Vedeţi singuri de ce trebuie să fac asta. Deoarece ţara este în joc ca niciodată până acum. E simplu. Ei vor să mă oprească pentru că eu lupt pentru voi” a spus Donald Trump în înregistrarea, care sună ca un apel de mobilizare al susţinătorilor săi în lupta cu democraţii. 


În acelaşi timp, a scris şi un alt mesaj pe Twitter:

„Cum să suspenzi un preşedinte care a creat cea mai bună situaţie economică din istoria ţării, a reconstruit întreaga armată şi a făcut-o mai puternică decât a fost vreodată, a tăiat taxele şi birocraţia şi multe altele”


Mai mult, Donald Trump crede că toată investigaţia trebuie să se oprească deoarece preşedintele Ucrainei a spus la ONU că nu a fost niciodată presat cu nimic de preşedintele american. 

Aceste mesaje au fost doar primele dintr-o adevărată furtună de tweet-uri pe care a declanşat-o Donald Trump pe contul său. A distribuit o mulţime de videoclipuri în care diverşi analişti TV saui congresmeni republicani îl apără şi spun că întregul caz cu Ucraina este o minciună. 

Liderul de la Casa Albă a redistribuit şi un videoclip pe care tot el l-a postat acum două zile şi în care apare Joe Biden, care promite Ucrainei un miliard de dolari dacă procurorul care îi anchetează fiul este demis. Declaraţia lui Joe Biden este reală, fiind făcută în ianuarie 2018 la o reuniune ce a avut loc la Council on Foreign Relations, dar este scoască din context.

Vicepreşedintele american a relatat un episod din timpul vizitei sale la Kiev. Procurorul era bănuit de americani de corupţie iar schimbarea lui era garanţia necesară pentru ajutorul de un miliard de dolari. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here