A apărut ”Deltacron”. Unde a fost descoperită noua tulpină de coronavirus și cât de periculoasă este

Sursa: Pixabay

Suntem mândri de oamenii noștri de știință, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Michalis Hadjipantelas, după ce a fost anunțată descoperirea unei noi variante de către oamenii de știință ciprioți, informează cyprus-mail.com.

Vorbind cu presa locală, Kostrikis a explicat că noua variantă, care a fost numită ”Deltacron”, împărtășește fondul genetic al variantei Delta, împreună cu unele dintre mutațiile lui Omicron.

„Am găsit un număr semnificativ de mutații găsite anterior doar în cazurile Omicron, care este diferit de alte variante, deoarece are 30 de mutații”, a spus el. „Zece dintre acestea au fost identificate în aceste probe prelevate în Cipru”.

El a adăugat că varianta a fost identificată în 25 de probe prelevate în Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate pentru coronavirus și 14 din populația generală.

„Frecvența mutațiilor a fost mai mare în rândul celor aflați în spital, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări”.

Este foarte posibil ca varianta specifică să nu fi fost identificată în altă parte în lume, a spus el, așa că această descoperire ar putea fi de interes global.

„Cercetarea inovatoare și descoperirile echipei Dr Kostrikis ne fac mândri de oamenii noștri de știință, deoarece această cercetare plasează Ciprul pe harta internațională atunci când vine vorba de probleme de sănătate”, a spus Hadjipantelas.

Kostrikis a spus că secvențele celor 25 de probe au fost transmise bazei de date GISAID, care le va pune la dispoziția comunității științifice globale.

Acestea fiind spuse, a concluzionat el, este încă prea devreme pentru a prezice dacă Deltacron ar putea învinge Delta și Omicron.

Ministrul Sănătății a spus că mai multe detalii vor fi oferite într-o conferință de presă de săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here