A apărut o nouă variantă de coronavirus, depistată în sudul Franței și sosită din Camerun

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în sudul Franței, răspândindu-se într-un mic focar, potrivit unui nou studiu.
Varianta, identificată provizoriu B.1.640.2 conform unui studiu recent susținut de guvernul francez, care nu a fost încă evaluată de colegi, se crede că este de origine cameruneană și s-a răspândit până acum la 12 pacienți din sudul Franței, scrie dailymail.co.uk.

 

Cazurile au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul fiind legat de o călătorie în Camerun.

Există puține semne că depășește varianta dominantă Omicron , care acum reprezintă mai mult de 60% din cazuri în Franța.

Tulpina a fost descoperită de către cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe 10 decembrie, dar nu s-a răspândit rapid de atunci.

Această nouă variantă pare să aibă 46 de mutații noi despre care se crede că o fac mai rezistentă la vaccin, dar și mai infecțioasă decât virusul original.

Încă nu a fost depistată în alte țări sau etichetată ca o variantă aflată sub investigație de către Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Philippe Colson, care conduce echipa care a descoperit tulpina, a declarat: „Avem într-adevăr mai multe cazuri ale acestei noi variante în zona geografică Marsilia.

„Am numit-o „varianta IHU”.

Testele arată că tulpina poartă mutația E484K despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri.

Are, de asemenea, mutația N501Y – vizibilă pentru prima dată pe varianta Alpha – despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă.  

Este o rudă îndepărtată a lui Omicron, despre care oamenii de știință spun că probabil a evoluat dintr-un virus mai vechi.

Oamenii de știință spun în lucrarea lor: „Aceste observații arată încă o dată impredictibilitatea apariției noilor variante SARS-CoV-2 și introducerea lor din străinătate.

Franța are o bună supraveghere a variantelor de Covid, ceea ce înseamnă că orice tulpină mutantă nouă este detectată rapid.

În Marea Britanie, aproximativ trei din zece cazuri sunt verificate pentru variante.

Omicron – sau B.1.1.529 – poartă aproximativ 50 de mutații și pare a fi mai bun la infectarea persoanelor care au deja un nivel de imunitate. Dar un număr tot mai mare de cercetări demonstrează că este, de asemenea, mult mai puțin probabil să declanșeze boli severe.

Noua variantă de Covid a fost detectată de cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe 10 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here