A fost dezlegat misterul prăbușirii în Oceanul Indian a zborului Malaysia Airlines MH370

Noi dovezi descoperite ar putea clarifica împrejurările în care s-a prăbușit, în 2014, avionul Malaysia Airlines cu 239 de pasageri la bord, mister pe care anchetatorii nu reușiseră să îl dezlege timp de opt ani. Trapa pentru trenul de aterizare găsită în apropiere de Madagascar este cel mai important indiciu de până acum despre ceea ce s-a întâmplat cu zborul MH370, relatează The Telegraph

Avionul Beoing 777 al Malaysia Airlines cu 239 de oameni la bord a dispărut de pe radar după ce a decolat pe 8 martie 2014 de pe Aeroportul Internațională din Kuala Lumpur cu destinația Beijing. Avionul a făcut o manevră neașteptată când și-a schimbat cu 180 de grade ruta de zbor – în timp ce se întorcea spre Pensinsula Malay și Strâmtoarea Malacca, avionul a dispărut. Trupurile pasagerilor nu au mai fost găsite niciodată.

Până luna trecută, au fost recuperate foarte puține dovezi concrete care să ofere indicii despre ceea ce s-a întâmplat cu zborul MH370. Situația s-a schimbat drastic după ce un pescar din Madagascar a descoperit o trapă de la trenul de aterizare, relatează Digi24.ro.

Investigația inițială arată că ușa găsită de pescar fusese avariată de la interior spre exterior ceea ce înseamnă cel mai probabil că ea era deschisă în momentul impactului.

Experții în aviație Blaine Gibson și Richard Godfrey au scris în noul raport: „Posibilitatea realistă ca trenul de aterizare să fi fost coborât indică un pilot activ și o încercare de a se asigura că avionul se va scufunda pe cât de repede posibil după impact”. „Combinația între viteza mare de impact și trenul de aterizare extins arată intenția clară de a ascunde orice urmă a coliziunii”, se mai scrie în raportul specialiștilor.

Articolul integral poate fi citit pe Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here