A murit în timp ce era în delegație și își înșela nevasta. Un tribunal din Franța a zis că e accident de muncă

Decizie-șoc a unui tribunal din Franța, după aproape șase ani de proces. Moartea unui bărbat, care a decedat în timp ce se afla în delegație în interes de servici, a fost clasificată drept accident de muncă. Doar că francezul nu muncea pentru companie când a murit, ci făcea sex, cu o femeie pe care abia o cunoscuse, în timp ce nevasta lui era acasă.

În februarie 2013, o companie specializată în construcția de șine de tren, a trimis un tehnician în delegație în alt oraș. Ultimul contact al bărbatului, numit Xavier, cu firma sa a fost atunci când a sunat la birou să spună că a suferit un un atac de cord după ce a făcut sex cu o femeie pe care o cunoscuse în localitatea unde era în delegație.

Fondul pentru asigurări de sănătate din Franța a decis că moartea lui Xavier este accident de muncă și a cerut companiei să plătească daune familiei angajatului.

Potrivit legii franceze, un salariat este considerat „la muncă” pe toată durata unei deplasări în interes de serviciu, mai puțin atunci când firma poate dovedi contrariul.

Compania nu a vrut să plătească și a mers la tribunal. Cazul a mers până la Curtea de Apel din Paris, care a dat câștig de cauză lui Xavier – moartea lui a fost accident de muncă, deși își înșela nevasta când a decedat. Potrivit judecătorului, a face sex e la fel de normal ca a face duș sau a mânca, așa că angajatul trebuie să primească protecție de la firmă.

Familia lui Xavier va primi lunar o sumă în valoare de 80% din salariul acestuia până la data la care acesta s-ar fi pensionat. Apoi firma va trebui să plătească și o parte din pensia pe care ar fi primit-o angajatul.

Sarah Balluet, avocatul care a atras atenția asupra acestui caz, a spus că decizia Curții de Apel lasă ștacheta foarte jos pentru ceea ce înseamnă accidente de muncă. „Companiile se întreabă acum dacă nu cumva trebuie să le interzică în mod special angajaților să facă sex în timpul deplasărilor” a spus Sarah Balluet pentru AFP, citată de straitstimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here