A murit Sorin Frunzăverde, 59 de ani, fost ministru și vicepreședinte PNL

Sorin Frunzăverde, 59 de ani, fost ministru și prim-vicepreședinte de partid, a murit, duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. El suferea de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanţi ai unităţii medicale.

“Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat, pentru Agerpres, dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11,00.

Sorin Frunzăverde, de profesie inginer metalurgist, a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007, dar și președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate.

Născut în 1960, la Bocşa, Sorin Frunzăverde a intrat în politică imediat după Revoluţie. A fost președintele organizației județene Caraș-Severin a PD (PDL) încă de la înfiinţare. A fost vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte al partiudului şi la nivel naţional. S-a numărat printre promotorii primirii PD în Partidul Popular European. A fost europarlamentar între 2007 şi 2008, după care s-a întors în fruntea CJ Caraş-Severin. În 2012, a fost ales vicepreşedinte al PNL.

Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar privind alegerile prezidențiale dn 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here