Actorul Constantin Cojocaru a decedat la vârsta de 78 de ani

Sursa foto: Facebook

Actorul Constantin Cojocaru a decedat la vârsta de 78 de ani, acesta urmând să fie înmormântat luni, la Cimitirul Eternitatea, anunță Agerpres.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de reprezentanţii Teatrului Odeon.

Trupul neînsufleţit este depus la capela Cimitirului Eternitatea (capătul Bd. Metalurgiei). Slujba de înmormântare va avea loc luni,15 aprilie, ora 12,30”, se arată pe site-ul Teatrului.

”Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori – Constantin Cojocaru”, precizează sursa citată.

Acesta s-a născut la 6 mai 1945. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, iar din 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară. La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanţi: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Radu Afrim.

Printre ultimele sale roluri s-au numărat cele din ”Gaiţele” de Al. Kiriţescu, ”joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy şi ”Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Teatrul Odeon este alături de familia îndurerată. ”Dumnezeu să îl odihnească cu cei drepţi!”, este mesajul transmis de actorii de la Odeon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here