Actorul Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxie, după ce a trecut prin islam, budism și hinduism

Foto: Twitter

Actorul Gerard Depardieu a primit botezul ortodox la Biserica Alexander Nevsky din Paris, potrivit Sputnik News Franţa.

Ceremonia a avut loc pe 4 septembrie. Potrivit sursei citate, la ceremonie au participat aproximativ 30 de persoane. În primul rând, s-a citit o rugăciune pentru alungarea spiritelor rele. Depardieu s-a lepădat de Satana și a citit cu voce tare Crezul, după care a fost stropit cu apă sfințită.

Potrivit actorului, „legăturile sale cu clerul ortodox” și „dragostea pentru liturghia ortodoxă” au jucat un rol important în decizia de convertire la ortodoxie.

Pe 27 august, a devenit cunoscut faptul că Depardieu a primit un teren în satul Laporovichi, nu departe de Minsk. Vecinii francezului vor fi biatleta bielorusă Daria Domracheva și antrenorul ei.

La începutul anului 2013, Depardieu a primit cetățenia rusă, printr-un decret semnat de Vladimir Putin. În cartea sa autobiografică, actorul a dedicat un capitol separat cunoașterii lui Putin.

Gerard Depardieu, care s-a convertit la islam la sfârșitul anilor 1960, înainte de a trece mai târziu la budism și hinduism, a spus că a vrut să se convertească și la iudaism. Actorul a vorbit și despre catolicism: „Am o mare admirație pentru Benedict al XVI-lea și Ioan Paul al II-lea, dar nu-mi place liturghia catolică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here