ACTUALIZARE | Deputații comuniști care au cerut oprirea războiului din Ucraina, dați afară din partid

ACTUALIZARE. Fracțiunea Partidului Comunist al Federației Ruse din Adunarea Legislativă din Primorîe i-a expulzat din formațiune pe deputații Leonid Vasiukevici și Ghenadi Șulga, pentru acțiuni care discreditează partidul, notează Kommersant, în ediția sa de marți 31 mai. Vinerea trecută, cei doi s-au opus public operațiunii militare speciale a forțelor armate ruse, pe teritoriul Ucrainei. Comuniștii nu le-au oferit ocazia foștilor colegi să-și explice demersul.


La o ședință a Adunării Legislative a Teritoriului Primorîe, din Orientul îndepărtat al Rusiei, un deputat al Partidului Comunist al Federației Ruse, Leonid Vasiukevici, a citit un apel adresat președintelui Rusiei, prin care cere oprirea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, transmite MEDUZA.

<< „Înțelegem că dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară, vor fi și mai mulți orfani în țara noastră. În timpul operațiunii militare, tineri care ar putea fi de mare folos țării noastre mor și devin invalizi”, a spus Vasiukevici. Potrivit acestuia, pe lângă el, contestația a mai fost semnată de deputații Natalia Kociugova, Alexander Sustov și Ghennadi Șulga.

Înregistrarea video a discursului lui Vasiukevici a fost publicată de canalul de Telegram Newsbox24.tv (al căruit fondator este deputatul Șulga). După cum reiese din înregistrare, s-a încercat tot timpul întrerupera lui Vasiukevici – Newsbox24.tv susține că cle care a făcut asta a fost președintele adunării legislative, Alexander Rolik.

Guvernatorul de Primorîe, Oleg Kojemîiako, prezent în sală, potrivit Kommersant, l-a numit pe Vasiukevici „trădător” și a cerut să fie scos din sală împreună cu Șulga, acesta din urmă susținându-și colegul. Drept urmare, ambii comuniști au fost privați de dreptul de vot în cadrul ședinței. Liderul fracțiunii Partidului Comunist, Anatoli Dolgaciov, a numit discursul tovarășilor săi un demers necoordonat și a promis că va lua „cele mai dure măsuri”, relatează ziarul. >>

MEDUZA | Armata lui Putin a făcut greșeli în Ucraina. O spune chiar un general rus decorat pentru crimele de război din Cecenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here