Actualul ministru al Sportului rămâne și în viitorul guvern

Sursa: Facebook

Eduard Novak a anunţat, luni, că a fost nominalizat ca ministru al Sportului în Guvernul Nicolae Ciucă, transmite News.ro.

„Consiliul Permanent al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România m-a nominalizat pentru funcţia de ministru al Sportului şi în această nouă formulă de guvernare. Mulţumesc pentru încrederea acordată şi sunt recunoscător că voi avea şansa să muncesc în continuare pentru dezvoltarea sportului românesc, să continui proiectele începute şi să lansez unele noi. Avem mult de lucru, multe schimbări de făcut, o strategie de implementat, dar sunt încrezător şi determinat”, a scris el, pe Facebook.

Fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak este ministru din decembrie 2020.

El s-a născut la 28 iulie 1976, la Miercurea Ciuc.

În 1996, Eduard Novak, care practica patinajul viteză, a suferit un accident de maşină, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câştigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea. La ediţia de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe şosea.

Anul acesta, la Tokyo, unde a înregistrat a cincea participare la Jocurile Paralimpice, Eduard Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe şosea (locul 8) şi la ciclism pe şosea, probă pe care nu a reuşit să o ducă la capăt.

Ce șanse are gen. Ciucă să scrie istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here