Acuzații grele la Chișinău: jurnaliști cunoscuți, puși pe lista de agenți FSB

Sursa: Facebook

Liderul partidului Democrația acasă, Vasile Costiuc, lansează acuzații grele, într-un interviu acordat Podul.ro, în contextul amplului scandal generat în jurul „agentei FSB Natașa Morari”, la Chișinău. 

Morari reprezintă doar vârful unor rețele rusești care controlează TV8 și Jurnal TV, structuri ce pozează în televiziuni „proromânești””proeuropene” și ”anticorupție”, susține sursa citată, dar care, în realitate, rostogolesc toate formele de moldovenism, fiind născocite, susținute și finanțate de Kremlin.

Reporter: Spuneți-mi numele lor, numele agenților FSB implantați la TV8 și la Jurnal TV. La cine vă referiți? 

Vasile Costiuc: Natașa Morari a făcut o echipă bine închegată la TV8, începând cu Vladislav Kulminski, și dacă vă spun numele ăsta, îi găsiți și pe ceilalți, în jurul lui sau mereu postați acolo unde e nevoie de ei. Kulminski lucrează pe față pentru interesele Federației Ruse, el este cel care se ocupă de dosarul transnistrean.

Apoi e vorba despre Andrei Popov, vârful de lance al ”diplomației” Natașei Morari. Tatăl lui Andrei Popov – Mișa Popov, personaj cu vechi grade în KGB – a fost ministru de Externe al Republicii Moldova, diplomat, actual șef la LUKOIL România, construct al FSB unde sunt angajate și remunerate diverse scule ale Moscovei care promovează în continuare moldovenismul rusesc dar și noul chip al acestuia – așa-zisa națiune civică moldovenească.

E vorba și despre moldovenistul Igor Boțan, cel care preia acum TV8 pentru a duce mai departe munca și moștenirea FSB-istă a Natașei Morari.

Pe această listă îl trec și pe un oarecare Iulian Groza, care este fiul unui colonel KGB ce întreține intense legături cu anumite zone din SIS și care promovează de asemenea moldovenismul ăsta civic. Iulian Groza are acum o emisiune la TVR, unde i-a mai coagulat și pe alții din anturajul acesta controlat de ruși, iar în diferite situații vine ca ”expert” și la Publika și la Jurnal TV.

ReporterToți aceștia sunt agenți ai FSB? 

Vasile Costiuc: Da. Susțin că toți cei enumerați de mine mai sus sunt agenți FSB cu acte în regulă. Dincolo de asta, cu toții sunt transformați și în agenți de influență ai Federației Ruse, pentru că ei și cei asemeni lor au creat agenda publică în ultimii ani fără ca măcar să aibă o minimă concurență. Televiziunile au monopolizat discursul public cu scenariile, linșajele și verdictele acestor personaje. Se spunea ceva de ”interes” la TV 8 sau la Jurnal TV, era preluat imediat la Europa Liberă, de Vasile Botnaru, care la rându-i este agent FSB, o spun fără pic de dubiu, sunt 100% sigur, am indiciile și informațiile mele.

Reporter: Care este agentura rusească înșurubată la Jurnal TV? 

Vasile Costiuc: Acolo cei mai importanți FSB-iști sunt șefii platformei, Val Butnaru și Alexei Tulbure. Acolo moldovenismul este pompat pe toate planurile. Val Butnaru este nașul lui Iurie Roșca, coordonator al Sputnik Moldova și agent al FSB care a compromis mișcarea unionistă și care are interdicție de intrare pe teritoriul României. La Jurnal TV activează mai multe personaje din vechea agentură a lui Iurie Roșca. Acum, în plin tămbălău, remarc că Jurnal TV depune eforturi însemnate ca să se distanțeaze de Natașa Morari, care prin, cum să vă spun, printr-o nefericită întâmplare, a rămas însărcinată și i-a făcut un copil celui mai mare pericol financiar pentru Republica Moldova, interlopului care controla și încă mai controlează o bună parte din sistemul financiar al țării. Remarcați că și Europa Liberă face tot ce e posibil ca să se distanțeze acum de Natașa Morari și de agentura FSB de la TV8.

Recent a ieșit la suprafață informația că, în ultimii patru ani, TV8 a primit 3 milioane și 250 de mii de dolari de la diferiți parteni externi, printre care se numără și România, în cadrul unui program ce ar viza așa-numita ”presă liberă”, care de fapt este presă rusească. Asta e o mare reușită a FSB, când își promovează sculele și propaganda prin intermediul banilor din Occident și din România. Oare câți bani pentru ”presă liberă” s-au dat și la Jurnal TV, lui Val Butnaru și lui Alexei Tulbure, șefii de rețea de acolo.

Reporter: Ați nominalizat și Europa Liberă Republica Moldova. Cât de amplă credeți că este această rețea de FSB-iști și de agenți de influență ai Rusiei implantați în așa-zisa presă ”proeuropeană”, ”proromânească” și ”anticorupție”, dar care sunt, în fapt, promotorii moldovenismului sub toate formele sale, dar și a altor narațiuni rusești? 

Vasile Costiuc: Într-un spațiu cum este cel al Basarabiei, important pentru strategiile Federației Ruse, este cât se poate de explicabil că Moscova umple așa-zisa presă independentă cu agenții ei, și iată că până acum a înregistrat rezultate bune, a dat dovadă de eficiență, dar asta și pentru că nu i s-a răspuns pe măsură. Rețeaua FSB căpușează și Europa Liberă, și PRO TV, și TVR, o spun cu cel mai mare regret, dar ăsta-i purul adevăr.

Dincolo de aceste aspecte pe care doar orbii nu le văd, trebuie să realizăm că TV8 și Jurnal TV au făcut o breșă importantă pentru Rusia, au spălat și spală creiere, au decis și încă decid agenda publică. Printre altele, lumea să nu uite cât de mult și cât de nedrept au lovit cei de la Jurnal TV în Ion Ungureanu, fiindcă Jurnal TV a mitraliat tot ce însemnă România în Basarabia, tot ce înseamnă românism. ”Ora de râs” a fost un pluton rusesc de execuție. Cel mai mult l-au linșat pe regretatul poet Nicolae Dabija. Ăștia au făcut praf și pulbere din tot ce înseamnă România, din tot ce-i românesc, din tot ce-i reper moral  aici la Chișinău. Au demonizat la comandă români nevinovați, i-au linșat pe luptătorii pentru Unire. La un moment dat mai că ți-era rușine să-i mai saluți pe oamenii ăștia, mai că ajungeai să crezi porcăriile și mizeriile revărsate la ”Ora de râs”.

Articolul integral – AICI

Renașterea New York-ului din cenușa lui 9/11

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here