Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Adrian Sârbu, fostul mogul al PRO Tv intenționează să construiască un nou imperiu media. Colaboratorii săi sugerează că Sârbu are o agendă apropiată de cea a PSD, dezvăluie Newsweek România. În aprilie a.c., în stare de urgență, Adrian Sârbu îndemna, într-un text publicat de Ziarul Financiar, la acțiune: „Deșteptarea! Trebuie să repornim România!”

Teza principală a mogulului era și este că economia trebuie să funcționeze, cu orice risc. Cu alte cuvinte, izolarea și carantina nu sunt soluțiile de care e nevoie.

Deloc întâmplător, cam aceleași mesaje sunt date de către „maestrul” Ion Cristoiu, care are o rubrică proprie pe Mediafax (instituție media care, ca și ZF, este deținută de Sârbu), intitulată „Gândurile lui Cristoiu”. 

Toate aceste teme sunt exact cele promovate și de către PSD, intens, în această perioadă.

Nici recentele ieșiri ale lui Mugur Mihăescu „Garcea” (un fost turnător la Securitate) nu par a fi independente de agenda lui Sârbu. Acesta din urmă, ca administrator al Aleph Media SRL, este asociat cu Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu (partenerul lui „Garcea” din „Vacanța Mare”) într-o firmă care se numește Radu & Mugur Comedy SRL. Despre Aleph Media SRL, Mediafax a scris acum un an că a solicitat mai multe licențe de la CNA pentru canale TV tematice. 

Sârbu este cercetat în dosarul „Mineriada” pentru că ar fi vrut să-i arunce în aer pe manifestanții din Piața Universității. În alt dosar, fostul mogul al Pro TV este cercetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here