Adrian Streinu-Cercel spulberă două mituri legate de coronavirus: „Este fals, fals cu majuscule!”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Doctorul Adrian Streinu-Cercel demontează mitul conform căruia coronavirusul poate fi combătut eficient pe bază de vitamina C.

Această teză a circulat intens în spațiul public românesc, fiind vehiculată ca metodă eficientă de combaterea a coronavirusului în China.

„Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Profesorul a explicat și faptul că spirtul nu este bun ca dezinfectant.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here