Afaceri de 900 de milioane de dolari, atrase de Taiwan din Silicon Valley

Sursa: Pixabay

Ministrul Economiei din Taiwan a atras noi afaceri ,în valoare de 30 de miliarde de dolari T (940 de milioane de dolari americani), în cadrul unor întâlniri cu directori de top de la patru mari companii tehnologice din Silicon Valley din California, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Wang Mei-hua a fost în Statele Unite toată săptămâna, pentru a răspunde la ceea ce biroul ei a numit ”preocupări” legate de lanţurile de aprovizionare şi problemele geopolitice.

Taiwanul este un mare producător de semiconductori, găzduieşte cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing, şi aprovizionează majoritatea firmelor tehnologice importante din lume.

Poziţia insulei ca producător major a stârnit îngrijorări în Statele Unite, că se bazează prea mult pe Taiwan, mai ales că China intensifică exerciţiile militare pentru a-şi afirma pretenţiile de suveranitate.

Wang sa întâlnit vineri cu directori de la NVIDIA, Cisco Systems, Applied Materials şi Synopsys, a anunţat ministerul într-un comunicat, adăugând că ea ”a atras un mare interes” din partea lor.

”Este aşteptat că vizitele vor aduce investiţii în cercetare şi dezvoltare din SUA şi comenzi în Taiwan în valoare de peste 30 de miliarde de dolari”, potrivit comunicatului, care nu oferă detalii.

Ministerul a declarat că Wang s-a întâlnit cu CEO-ul NVIDIA Jensen Huang, CEO-ul Applied Materials Gary Dickerson, vicepreşedintele senior Cisco şi ofiţerul de inovare globală Guy Diedrich şi preşedintele şi CEO-ul Synopsys Aart de Geus.

NVIDIA a refuzat să comenteze întâlnirea. Celelalte trei companii nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Wang a spus marţi că, dacă Taiwanul rămâne în siguranţă, lanţurile globale de aprovizionare cu semiconductori vitali ar fi, de asemenea, sigure.

A început Congresul PCC. Xi Jinping: „Ne opunem independenţei Taiwanul”ui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here