AFP: Comitetul de Anchetă al Rusiei investighează compania ucraineană Burisma în legătură cu ”finanţarea terorismului”

Sursa: Facebook

Comitetul de Anchetă al Rusiei a anunţat marţi deschiderea unei investigaţii privind „finanţarea terorismului” în beneficiul Ucrainei cu implicarea Statelor Unite şi a aliaţilor lor, menţionând numele unei companii ucrainene care l-a avut ca angajat pe fiul preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ancheta (…) examinează sursele şi mişcările de fonduri în valoare de câteva milioane de dolari americani şi implicarea unor colaboratori ai autorităţilor şi organizaţiilor publice şi comerciale din ţări occidentale”, a adăugat Comitetul rus într-un comunicat, citând numele companiei de gaze ucrainene Burisma care l-a avut pe Hunter Biden în consiliul său de administraţie.

Anchetatorii ruşi susţin, fără a prezenta elemente din dosar, că Burisma a servit ca intermediar pentru fonduri folosite „în ultimii ani pentru a desfăşura acte de terorism în Rusia şi în străinătate pentru eliminarea unor personalităţi”.

Ei nu au prezentat fapte exacte, însă Kievul a fost principalul suspect în asasinate ţintite de la începerea invaziei Rusiei în Ucraina în urmă cu peste doi ani.

Rusia consideră că Ucraina este implicată, alături de jihadişti, în atentatul din 22 martie asupra sălii de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, care s-a soldat cu 144 de morţi. Kievul şi ţările occidentale au respins această versiune a faptelor care până acum nu a fost dovedită, având în vedere şi faptul că gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul.

Potrivit Comitetului rus de Anchetă, investigaţiile au fost lansate în urma unei solicitări a deputaţilor ruşi privind „finanţarea unor activităţi teroriste de către importanţi oficiali ai Statelor Unite şi din ţări NATO”.

Colaborarea lui Hunter Biden cu compania Burisma este unul dintre subiectele predilecte ale adversarilor republicani ai Casei Albe pentru a acuza familia Biden de acorduri discutabile. Fiul preşedintelui american a negat întotdeauna că ar fi făcut ceva ilegal sau chiar imoral, la fel şi tatăl său.

În februarie, un fost informator al FBI a fost arestat la Las Vegas, fiind urmărit penal pentru că a minţit şi fabricat acuzaţii false de corupţie împotriva lui Joe Biden şi a fiului său.

Alexander Smirnov, 43 de ani, fost informator americano-israelian al FBI, este suspectat că a minţit atunci când i-a acuzat pe preşedintele american şi pe fiul său Hunter Biden că ar fi primit fiecare mită în valoare de cinci milioane de dolari pentru a permite companiei de gaze ucrainene Burisma să scape de urmărirea penală.

Sute de ruşi au protestat din cauza lipsei de măsuri din partea autorităţilor în urma inundaţiilor catastrofale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here